Leverans och Returer

Förhandsavisering via e-post

Om du har gett oss din e-postadress meddelar vi dig när paketet lämnat vårt lager och när det förväntas ankomma ditt utlämningsställe. Du får även ett kollinummer som gör att du kan följa din beställning.

När paketet anlänt till utlämningsstället får du en avisering. Om din beställning innehåller plantor är det viktigt att du hämtar ut paketet direkt, helst redan samma dag.

Var noggrann med att ange korrekt mobilnummer och e-postadress för att få sms/e-postavisering av ditt paket.

Leveranstid

Om din beställning innehåller levande växter levererar vi i möjligaste mån paketet den vecka som du valt. Väder och omständigheter i växthuset kan göra att vi måste förskjuta leveranstiden men då meddelar vi dig naturligtvis detta.

Vi rekommenderar att du planterar dina produkter direkt när du får dessa. Läs den till din beställning bifogade informationen!

Du har rätt att häva köpet vid eventuell leveransförsening och tar då kontakt med oss med hjälp av uppgifterna du hittar längst ner på denna sida.

Tänk på att levande växter måste hämtas ut hos ombud och tas omhand omgående för att hålla samma goda kvalité som när de packades ner och skickades.

Frakt

Vi debiterar 89 SEK i frakt oavsett hur många plantor du beställer. Vi packar plantorna omsorgsfullt i speciella plantförpackningar.

Vi skickar plantorna väl skyddade i speciella förpackningar

Transportskador

Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du inom skälig tid (så fort som möjligt) anmäla detta till utlämningsstället. Om de inte åtar sig skadeansvaret, ska du kontakta oss. Vi garanterar att varan är felfri vid avlämnande till transportören.